Anladığım kadarıyla Erdoğan alınma sözlerin kullanılmasına karşı değil. Sadece bu işin şuursuz bir şekilde yapılmasına karşı. Mesela arena kelimesi TDK GTS'de şu manalarda verilmiş:toorku yazdı:arena ne kadar gavurcaysa spor salonu da o kadar gavurca kıraathane club olduysa suçu kendinizde arayın
kuluduk yazdı:Anladığım kadarıyla Erdoğan alınma sözlerin kullanılmasına karşı değil. Sadece bu işin şuursuz bir şekilde yapılmasına karşı. Mesela arena kelimesi TDK GTS'de şu manalarda verilmiş:toorku yazdı:arena ne kadar gavurcaysa spor salonu da o kadar gavurca kıraathane club olduysa suçu kendinizde arayın
1. isim Boğa güreşi, yarış, oyun vb. gösteriler yapılan alan
2. Siyasi çekişmelerin geçtiği yer
Şimdi bu kelime yeni yapılan bazı statları tesmiye etmek için kullanılmaya başladı. Anladığım kadarıyla Erdoğan'ın karşı olduğu bu tarz kullanımlar. Kendi hükûmetleri devrinde dil mevzuunda çok hassas davranmadıkları da aşikârdır ancak geçmişte böyle yapıldığı için bundan sonra da böyle olacak diye bir şey yok. Hazır Cumhurbaşkanı böyle bir konuyu gündeme getirmişken bizler de bunu takip ederek devletin dil politikası ile ilgili kendi taleplerimizi gündeme getirebiliriz.
Burası siyaset forumu değil.Tenkit edecekseniz sadece devletin dil politikasını tenkit edin. Onun dışındaki konulara girersek bu hem forumun maksatlarına aykırı bir vaziyet teşkil eder hem de asıl mevzudan uzaklaşılmış olur.toorku yazdı:ben sayın haşmetdar ve mülklerin malikine soruyorum islamda spor salonu at yarışı futbol lüküs hayat faiz işkence yalan doğaya tecavüz vs var mıdır önce bu işleri kökünden çözsünler kendi içlerinde sonra dil mil işleriyle uğraşsınlar en azından kafasına bir konu dank ettiyse kendi hayrına
kuluduk yazdı:Burası siyaset forumu değil.Tenkit edecekseniz sadece devletin dil politikasını tenkit edin. Onun dışındaki konulara girersek bu hem forumun maksatlarına aykırı bir vaziyet teşkil eder hem de asıl mevzudan uzaklaşılmış olur.
Bunlar dille alakalı eleştiriler mi? bu ne olduğu belli olmayan özellikle sis arkasında tutulan tek millet tek bayrak mevzundan çok nemalandılar burdan daha fazla nasıl ekmek yerizin derdindeler (...) ben sayın haşmetdar ve mülklerin malikine soruyorum islamda spor salonu at yarışı futbol lüküs hayat faiz işkence yalan doğaya tecavüz vs var mıdır önce bu işleri kökünden çözsünler kendi içlerinde sonra dil mil işleriyle uğraşsınlar en azından kafasına bir konu dank ettiyse kendi hayrınatoorku yazdı:benim eleştirim tamamen dil üzerindendir dediklerimde nerede dil dışı bir eleştiri gördünüz
toorku yazdı:onun dışındaki konulara hiç girmedim dil ve siyaseti birbirinden ayırt etmenin yollarını biliyorsanız öğretin öğrenelim
Bu bölümü gezen üyeler: Hiç bir üye yok ve 3 konuk