Bi50likdaha yazdı:Öz içeren sözcükleri kullanmasanız iyi olur.
Sonra insanlar özçekim'i "biri annenle özçekim yapsın isterminin eihieriheiheih" diye kullanıyor.
Bu açıklama muhtemelen uydurmadır. El çekmek "vazgeçmek" anlamında kullanılan bir sözdür. Argodaki söz muhtemelen aylar için kullanılan "bu ay 31 çekiyor" ifadesinden kaynaklanıyor.Bi50likdaha yazdı:Ekşide şöyle açıklamış dediğimi biri.
"ayrıca malum eylem icin "el çekmek" tabiri kullanılırmış eskiden...
el kelimesinin ebceddeki karsiligi 31 dir. ( elif = 1, lam=30 elif+lam=31 )
insanlar aman çocuklar duymasın, aman ayıp olmasın derken "el çekmek" yerine "31
çekmek" lafını kullanır olmuşlar.
gel zaman git zaman , "el çekmek" fiili unutulmuş, ve sayılı hali baki kalmistir"
Argo sözler çoğunlukla başlangıçta az kişinin anlayabildiği şifreli konuşmalarda kullanılır. Dolayısıyla bir kavramı ifade etmek için kullanılan argo sözün bazen o kavramla kısmen alakası olabilir bazen hiç alakası olmayabilir. Hatta bazı argo sözler gülmek için bile kullanılmaya başlamış olabilir. Mesela bir forumda şöyle bir ifade geçiyor: "bir keresinde bu ay otuzbir çekiyor demiştim meğer onun bile kötü bir manası varmış, çok utanmıştım". Bir lise öğretmeni düşünün böyle bir argo söz olduğunu bilmeden sınıfta bu ifadeyi kullandığında o sınıftaki erkek öğrencilerin birçoğu buna gülebilir.Oktay D. yazdı:Ayıñ 31 çekmesiyle mastürbasyonuñ ilgisi nedir?
kuluduk yazdı:Argo sözler çoğunlukla başlangıçta az kişinin anlayabildiği şifreli konuşmalarda kullanılır. Dolayısıyla bir kavramı ifade etmek için kullanılan argo sözün bazen o kavramla kısmen alakası olabilir bazen hiç alakası olmayabilir. Hatta bazı argo sözler gülmek için bile kullanılmaya başlamış olabilir. Mesela bir forumda şöyle bir ifade geçiyor: "bir keresinde bu ay otuzbir çekiyor demiştim meğer onun bile kötü bir manası varmış, çok utanmıştım". Bir lise öğretmeni düşünün böyle bir argo söz olduğunu bilmeden sınıfta bu ifadeyi kullandığında o sınıftaki erkek öğrencilerin birçoğu buna gülebilir.
El çekmenin sözü edilen anlamda kullanılmış olduğuna dair bir kayıt bulabiliyor musunuz? Tarihî ve çağdaş Türkiye Türkçesinde ve lehçelerde sözün "vazgeçme, feragat etme" anlamları bulunuyor. 31 çekmek de aylar için kullanılıyor. Bahsi geçen anlamda kullanımı bu sözün aylar için kullanımında gülmeye neden olabileceği düşünülerek ortaya çıkmış olabilir. Yani eski olan kullanım aylar için olandır.Oktay D. yazdı:kuluduk yazdı:Argo sözler çoğunlukla başlangıçta az kişinin anlayabildiği şifreli konuşmalarda kullanılır. Dolayısıyla bir kavramı ifade etmek için kullanılan argo sözün bazen o kavramla kısmen alakası olabilir bazen hiç alakası olmayabilir. Hatta bazı argo sözler gülmek için bile kullanılmaya başlamış olabilir. Mesela bir forumda şöyle bir ifade geçiyor: "bir keresinde bu ay otuzbir çekiyor demiştim meğer onun bile kötü bir manası varmış, çok utanmıştım". Bir lise öğretmeni düşünün böyle bir argo söz olduğunu bilmeden sınıfta bu ifadeyi kullandığında o sınıftaki erkek öğrencilerin birçoğu buna gülebilir.
Ancak bu ifadenin geliş yerinin bu olduğundan nasıl emin olabiliyoruz ki? Hatta görünen o ki tam tersine, "31 çekmek" zaten ayıplı olduğu için "ay 31 çekince" serbest çağrışımdan dolayı öğrenciler güler. Yani "ay 31 çektiği için mastürbasyon anlamına gelir" gibi bir mantık anakroniktir!
Bu bölümü gezen üyeler: Hiç bir üye yok ve 2 konuk