Ben de birkaç kitap önerisinde bulunayım.
• Eski T'ang Tarihi / Çin Kaynaklarında Türkler TÜRK TARİH KURUMU İsenbige Togan/ Gülnar Kara/ Cahide Baysal
• Han Hanedanlığı Tarihi / Çin Kaynaklarında Türkler TÜRK TARİH KURUMU Ayşe Onat/ Sema Orsoy/ Konuralp Ercilasun
• Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları Prof. Dr. Ahmet Taşağıl TÜRK TARİH KURUMU
• Şaman ve Türk Dünyası Yrd. Doç. Dr Nebahat Akgün Çomak/ Ali Faik Demir BAĞLAM YAYINCILIK
• Şamanizm ve Eski Türk Dini Prof. Dr. Saadettin Gömeç LİKYA KİTAP
• Eski Türk Mitolojisi BİLGESU YAYINCILIK Jean Paul Roux
• Eski Türk şiiri, TTK YAYINLARI, Reşit Rahmeti Arat
• Özkan İzgi, Uygurların Siyasi ve Kültürel Tarihi, TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ, 1987
• Çin Elçisi Wang Yen-Te'nin Uygur Seyahatnamesi, TTK, Özkan İZGİ
• İbn Fadlan Seyahatnamesi Tercümesi, Bedir Yayınevi, Ramazan Şeşen
• Özkan İzgi, Çin Elçisi Wang Yen-Te’nin Uygur Seyahatnamesi, Türk Tarih Kurumu Yayınları
• Grek Seyyahı Priskos (5. Asır)’a Göre Avrupa Hunları, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı yayınları
• Seyahatname-i İbni Batuta KUBBEALTI-SAHAF Mehmet Şerif Paşa
• Hudud El-Alem'e Göre 10.Asırda Türk Boyları, Sezin Orhan Kurulay, Marmara Üni. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
M.calli yazdı:
birde geçen toplantıda sözü geçmişti wikipediadaki girdi sayısının ulusların bir göstergesi olduğu söylemi buradaki girdi sayısının artırılması ya da girdilerin düzenlenmesi için bir wiki üyeliği oluşturulup bir takımın bu konuda çalışması güzel meyveler verir.
Sayın M.Calli, ben 10 yıldır Vikipedi'de yazıyorum. İlgili konuları düzenlemeye çalışıyorum. Ancak marjinal yöneticiler bu konularla ilgilenilmesinden rahatsız. Bizler fişleyip harekete etmemize izin vermiyorlar.