Şu sıralar açılan açılana. Açılan da boğulmadığına göre, bizde açılalım dedik.
Rus ile Fars dili yazışmalığımıza eklendi. Yukarıda gördüğünüz bayraklara tıkladığınızda arayüzün dili değişecektir. Ancak Türkçe ıra sorunumuz sürmektedir. Ek olarak Azerice'yi de ekledim. Azerice çeviri yapacak birini bulamadım. Kendim çevireyim dedim ançıp Iğdır ağzı ile Azerbaycanın yazınsal dili arasında çok ayrım olduğundan caydım. Eñ kısa sürede bunu da çözeceğiz.
Eklenmelerindeki erek (niyet); Rusça ile Rus egemenliğinde kalmış Türk topluluklarına ulaşmak, ereğimizi tüm Türklere ulaştırmak. Bilindiği üzre, bu Türkler anadilleri gibi Rusça bilirler. Hatta bağımsız olmuş Türk yurtlarında bile durum aynıdır. Bu yüzden Rusça çok önem taşır.
Farsça ise, Güney Azerbaycanda yaşayan Türkler için eklendi. İran egemenliğindeki bu topraklarda yaşayan soydaşlarımız kamusal dil olarak Farsça'yı kullandıklarından, Farsça önem taşır.
İlerisi için eklenilmesi düşünülen diller; Suriye ile Irak'ta yaşayan Türklere Arapça, Hun Türkleri Macaristanlılara Macarca, yedi göbek öteden akrabalarımız Finlandiyalılar için Fince... Ayrıca Çuvaşça, Sakaca, Tuvaca, Moğolca, Kazakça, Özbekçe gibi Türk dilleri de eklenecektir.
Özleşme akınımızın yeryüzüne yayılmasında bir adım olsun. Şimdilik gücümüz buna yetiyor. Eee ne demiş Konfiçyüs;
karanlığa söveceğine kalk da bir mum yak.Diller beti:http://turkcesivarken.com/yazismalik/ht ... .php?f=6.0